Dynairezzünk, ha fáj a derekunk!

Nem szolgálunk újdonsággal, ha azt mondjuk, hogy a gerincbántalmak, a derék – és hátfájás már népbetegségnek számít hazánkban. Épp úgy, mint a világ egyéb országaiban, ahol az ülőmunka számottevő a lakosság körében. Természetesen ezért a mozgáshiány és a nem megfelelő testtartás is felelős, ami már gyermekkorban is megfigyelhető.

 

A gerincbántalmak és a tünetek megjelenése megelőzhető, illetve a már meglévő kellemetlenségek is nagymértékben csökkenthetőek a Dynair ülőpárna használatával.

A Dynair párna gyakorlatilag aktív ülést biztosít.

Ez annyit jelent, hogy a párnát használva – tehát rajta ülve – az ágyéki gerincszakasz és a medence is kisebb, ám folyamatos elmozdulásokat tud végezni, ezzel kényszerítve izommunkára a testet anélkül, hogy észrevennénk, érzékelnénk.

Ez azért fontos, mert az ülőmunkának és a mozgásszegény életmódnak köszönhetően a gerinc tartó izomzata nagyon elgyengül, és a hátizmok elkerülhetetlenül zsírosodni kezdenek. Ennek egyenes következménye, hogy gyakorlatilag az egész gerinc elveszti stabilitását.

Sajnos egy idő után  kiszáradt porckorongok, berögzült tartáshibák és porckorongsérv lesznek a következmények.

Ha ezek valamelyike már kialakult, akkor valószínűleg valamilyen terápiára is szükségünk lesz, hogy magát a betegséget orvosoljuk, vagy kezeljük, de kiegészítő terápiaként a Dynair ülőpárna mindenképp hatékony segítség lehet.

13.jpg

A párna, aktív ülésre kényszeríti a gerincet, tehát folyamatos, kicsi elmozdulásokra készteti, ami a gerinc tökéletes beállítását eredményezi, az ülés teljes időtartama alatt.

Gyermekeknek inkább az ék alakú ülőpárna javasolt, és azoknak is, akiknél már az „S” alakú görbület ellaposodott. Gyermekkorban a helyes görbület kialakítása a gerincnek létfontosságú, illetve az esetleges deformálódás visszaállítása is. Bizonyított, hogy ez az egyik leggyakrabban előforduló gerincprobléma a gyerekeknél, és az is bizonyítást nyert, hogy a Dynair segítségével a deformitás jelentős mértékben orvosolható. Ha egyéb kezelésre is szükség van, amit természetesen orvosi vélemény dönt el, akkor is hatékony segítség az ülőpárna, mintegy kiegészítő terápia.

A Dynair párna használata természetesen fokozatosságot igényel, testünket hozzá kell szoktatni a rajta történő üléshez. Első időben még napi fél óránál több időt nem javasolt a párnán ülni, ám az időtartam minden nap növelhető.

A fokozatosságra azért van szükség, mert a régóta meglévő izomgyengeséget nem szabad terheléssel még rosszabb állapotba hozni. Az ülőpárna használatakor – nem érezzük ugyan a mozgást és ezáltal az izomterhelést, de ettől függetlenül a gerinc mellett lévő izmok nagy terhelésnek vannak kitéve. Gyakorlatilag ez a párna lényege is, hogy erőfeszítés nélkül edzzük az elzsírosodott és legyengült izmokat.

Aktív ülésben az izmok erős munkának vannak kitéve, melyhez fokozatosan kell hozzászoktatni őket. A hirtelen jövő kényszerű munkára a gyenge törzsizmoknak megfelelő módon kell reagálniuk, és semmiképp sem úgy, hogy bármilyen pótmozgással próbálnák „megoldani” a nem szokványos terhelésüket.

Ezért olyan fontos, hogy csak apránként növelve az időintervallumot alkalmazzuk, s azt naponta körülbelül negyed órával növelve érjük el a kívánt - több órás Dynair-os ülést.

Természetesen – mint minden gyógyászati kezelés előtt – érdemes megvizsgáltatni magunkat megfelelő szakemberrel, főleg, ha a panaszok már megjelentek. Gyógytornásszal konzultálni szintén okos döntés a párna alkalmazása előtt a helyes felhasználást illetően, valamint, hogy egyéb, más kezelésre is szükségünk van-e panaszaink orvoslásában.

Néhány esetben nem javasolják a párna használatát, például közvetlenül műtétek után, vagy a gerinc súlyos megbetegedései esetén, de erről feltétlenül orvossal kell konzultálnunk.

Áruházunkban mindenki megtalálja a számára megfelelő Dynair párnát, kollégáink segítenek a kiválasztásban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5812405625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása