A tollaslabdázásról

A tollasütőket és labdákat nemcsak nyáron, a strandon érdemes elővenni, hiszen bár egyszerű sportról van szó, rengeteg előnnyel is jár.

A tollaslabdázás ütővel játszott sport, amelyet általában két egymással szemben álló résztvevő játszik. Lehet páros játszmát is kialakítani, amelyben oldalankét két – két játékos alkot. A hivatalos mérkőzéseket az ellenfelek egy téglalap alakú pálya két felén foglalják el helyüket, amelyeket egy háló választ egymástól.

A tollaslabda ütő


A tollaslabdához használt ütő legyen könnyű, a legjobb minőségű tollaslabda ütők kb. 70-100 gramm között vannak. Ezen tollasütők alapanyaga szénszálas kompozit, melynek súly-erősség aránya igen kedvező. A hobby szintű ütők alumíniumból vagy acélból készülnek. Akik csak időnként veszik elő ütőiket, azoknak a kezdő/hobby ütők is tökéletesen megfelelnek.

untitled-design-2.png

Léteznek már kifejezetten gyerekeknek készült tollasütők is, amelyekkel az alapokat sajátíthatják el. Ezeknek az ütőknek a feje nagyobb, markolata vékonyabb, hogy minél több sikerélményt szerezzünk a piciknek is, így nem mely a kedvük a játéktól.

Tollaslabda ütőnkhöz külön vásárolhatunk gripet is, ami az ütő markolatára szükséges. Ha egy ütőt nem szeretnénk emiatt kidobni, érdemes lecserélni a gripet, amelyet kezdőként is fel tudunk tenni az ütőre.  

A tollaslabda labda


A tollaslabda készülhet eredeti tollakból, illetve műanyagból, azonban mindkét esetben hasonló repülési tulajdonságokkal bírnak. 

Ha hosszú távon akarjuk labdánkat használni, akkor már érdemes kicsit drágább, komolyabb tollaslabdát vásárolni. Ilyenkor már a tollaslabdák sebességek között is válogathatunk. A legtöbb labda lassú, közepes és gyors változatban elérhető. Ezek a megjelölések a tollaslabda repülésének gyorsaságát jelentik. A lassú a kék, a zöld a közepes és a piros pedig a gyors labda. 

A legtöbb labda fehér és sárga színű szoknyával gyártott. Ha sárga szoknyás labdát választunk, akkor az jobban látható sötétebb termekben, vagy kint szürkületkor is. 

Itt említenénk meg a speed badmintont is, amely talán kevésbé ismert hazánkban. Ez a gyors tollaslabda, amelynek ütője speciális formázott ütő és gyorsabb, valamint nehezebb labda tartozik hozzá. Így az a nagy előnye a tollaslabdával ellentétben, hogy lehetővé teszi az időjárástól független játékot.

Érvek a tollaslabdázás mellett


- Javítja a fizikai állóképességet

- Növeli a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet

- Javítja a reflexeket, fokozza a gyorsaságot és a produktivitást

- Fiatalon tartja az agyat

- Vidám és élvezetes játék

Ha úgy gondolod Te is beszereznél egy pár ütőt vagy labdát, nézz körül webáruházunkban: https://www.aktivsport.hu/tollaslabda

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr713885482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása